Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Офис на "Свидетели на Йехова" в Благоевград предизвика недоволство на родители и учители

Офис на религиозната общност “Свидетели на Йехова”, който е в непосредствена близост до едно от най-големите училища в Благоевград, предизвика силна реакция сред родители и учители.

Нашето училищно настоятелство излезе с едно уведомително писмо, което е изпратено до полиция, до съда, до кмета има ли право изобщо тази секта на дейност в града ни, питат от училището.

След съгласуване с Регионалния инспекторат по образование са набелязани конкретни мерки в посока на превенцията и информираността на учениците - училищните дежурства, пропускателния режим, изпращането на най-малките ученици.

Началникът на РИО Огнян Соколов апелира за законодателна промяна с цел защита на децата:

Имаме нормативни текстове, които забраняват на определено разстояние до учебно заведение да се продават цигари и алкохол, а нещо подобно, дори по-опасно - трябва да се помисли за нормативна уредба и на този въпрос.

"Свидетели на Йехова" не са регистрирани нито в община Благоевград, нито в Окръжния съд. Затова дейността им на територията на общината е незаконна, категорична е председателят на Окръжния съд Катя Бельова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!