Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През следващите 4 години МРРБ ще работи за развитието на най-бедните региони

Снимка: Радио Шумен

Три приоритета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви министър Лиляна Павлова. През следващите 4 години ще се работи за развитието на най-бедните региони, за подобряването на пътищата и за реформата във водния сектор. Министър Павлова има уверение от Европейската комисия, че още до края на годината България ще получи суми от доскоро спряната Оперативна програма "Регионално развитие".

Още през декември ще получим и първите плащания по "Регионално развитие", така че програмата да заработи по един добър начин. Седмицата е важна и защото е последната, в която можем да правим разплащания, за да не загубим пари. Тази седмица плащаме, другата ги сертифицираме към Брюксел.

Министър Павлова ще има трима заместници. Деница Николова ще отговаря за управлението на програмите, финансирани от Европейския съюз. Иван Аспарухов ще има за основен ресор "Регионална политика и планиране на регионите". Николай Нанков ще отговаря за устройството на територията и управлението на държавната собственост. Милка Гечева и Лазар Лазаров остават ръководители съответно на строителния контрол и на пътната агенция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!