Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: 1,459 милиарда лева е проектобюджетът на София за следващата година

Снимка: БГНЕС

1,459 милиарда лева е проектобюджетът на София за следващата година. В капиталовата програма на общината са заложени 705 милиона лева, като се предвижда строителството на третия лъч на софийското метро, информира за "Хоризонт" кметът на София Йорданка Фандъкова:

Предстои да бъдат завършени двете отсечки на метрото - до летището и до Бизнес парка. Продължаваме с изграждането на отсечката от метрото до ул. "Сребърна" и имаме планове, ако се отвори оперативна програма "Транспорт", да започнем изграждането на третата линия на метрото. В същото време продължаваме с ремонта и разширението на ключови булеварди, да изграждаме последователно улички в по-малките квартали, да строим детски градини, да оборудваме музея за история на София.

В сферата на здравеопазването - приключваме проекта за модернизация на Общинската онкологична болница и в същото време нашите болници вече сами кандидатстват по програма "Джесика" и ще започнат модернизацията на общинските болници.

Продължаваме с изграждането на системата за видеонаблюдение. Над 100 са обектите, които предстои да бъдат свързани с тази система през следващата година. Това са училища, детски градини, подлези и публични пространства. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!