Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две мечки ще бъдат изведени от лесопарк "Липник"

Снимка: БТА

Със заповед на министъра на околната среда Ивелина Василева двете мечки, които живеят в лесопарка "Липник" край Русе, ще бъдат преместени в парка край Белица.

Въпреки обещанията на Община Русе да създаде подходящи условия за отглеждането на животните, това все още не се е случило и се налага, до изграждането на модерен зоопарк, мечките Бойка и Станди да бъдат изведени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

До края на март трябва да стартира ремонтът на пътя за парка за танцуващи мечки в Белица

Въпросният участък от години е в плачевно състояние, но пари за рехабилитацията му все не се намираха. "Наясно сме, че разбитата отсечка отказва много туристи от желанието им да видят мечките в парка Белица", заяви кметът на общината Ибрахим..

публикувано на 21.03.15 в 17:55

Природозащитници искат нормални условия на живот за двете мечки в зоопарка в Русе

Защитници на правата на животните в Русе събраха повече от 3500 подписа в петиция, в която настояват да се предоставят нормални условия на живот на две мечки, живеещи от седем години в местния зоокът. Подписката ще бъде внесена в Министерството на околната..

публикувано на 11.02.15 в 10:50

5 мечки в Белица приключиха със зимния си сън

Въпреки че зимата се завърна с пълна сила през последните дни, 5 мечки в Белица вместо слънце видяха сняг навън. „Все пак мечките не са толкова активни, ходят бавно, почиват си повече, лежат през по-голямата част от деня, но сега, след като..

публикувано на 08.03.15 в 17:09

Фотоизложба по повод 15-годишнината на Парка за танцуващи мечки откри "Четири лапи" на Летище София

Точно преди 15 години е сложено началото на един уникален за страната ни проект, обединил усилията на неправителствени организации, местна власт и правителство в името на добруването на животните. През 2000 г. над разположеното в полите на Рила..

публикувано на 20.03.15 в 17:04

Община Благоевград разширява клетките на мечките в зоопарка

Община Благоевград ще разшири клетките на мечките в благоевградския зоопарк. Проектът е включен в инвестиционната програма на общината за 2015 година. Инвестиционният проект „Изграждане на съоръжение за отглеждане и стопанисване на кафява мечка” е..

публикувано на 16.02.15 в 10:35