Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Един човек загина и няколко пострадаха при катастрофа на пътя Русе-Бяла

| обновено на 13.04.15 в 15:08
Снимка: БГНЕС

Тежка катастрофа на пътя Русе - Бяла отне един човешки живот. Трима са пострадали, а 4-годишно дете е в кома. Катастрофата е станала на разклона за село Тръстеник. На мястото на инцидента са изпратени медицински екипи от Русе и Две могили.

Сигналът за инцидента е бил подаден към 11.30 часа. По първоначална информация, шофьорът на "Рено" с пловдивска регистрация е направил обратен завой на главния път, след което е последвал удар с "Шкода" със софийска регистрация, в която пътували трима възрастни и едно дете. От удара шкодата се възпламенила, а пътниците в нея били затиснати  като шофьорът е загинал на място. 

Директорът на областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов, който бе на мястото на инцидента обясни, че се е наложило екип на "Противопжарната служба" да се намеси, за да бъдат извадени хората от горящото превозно средство. Тримата пострадали са откарани с линейка в спешната помощ в русенската болница. 
Сн. БГНЕС
Въпреки усилията на лекарите, 64-годишният мъж и една от жените, пътуващи в шкодата са починали. Четиригодишното дете остава в кома, но е настанено в реанимация и лекарите се борят за живота му. Заедно с него е и втората жена, пътувала в изгорелия автомобил. Самоличността на загиналите и на пострадалите се изяснява.

Движението по пътя Русе-Бяла в района за село Тръстеник бе временно пренасочено по обходен маршрут по пътя Русе-Две могили-Борово. 







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!