Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йерун Дейселблум: Все още има големи различия между Гърция и международните кредитори

Йерун Дейселблум
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум заяви, че различията между Гърция и международните кредитори "все още са доста големи", съобщи Ройтерс.

След вчерашните преговори с гръцкия премиер Алексис Ципрас и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в Брюксел, Дейселблум коментира днес, че броят на спорните въпроси вече значително е намален. Той допълни, че очаква Атина да представи алтернативи на предложенията на международните кредитори до няколко дни. Председателят на Еврогрупата допълни, че ако Гърция отхвърли прекалено много от предложените реформи, няма да може да балансира своя бюджет.

Вчера гръцкият премиер е отхвърлил някои от предложенията, направени от кредиторите. Сред тях са исканията за орязване на най-ниските пенсии и повишаване на ДДС върху електроенергията, които Ципрас определи като неприемливи. Днес Дейселблум посочи, че преговорите по въпроса за пенсиите продължават.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ЕК обяви продължаване на преговорите с Гърция през следващите дни

Преговорите между Гърция и международните кредитори ще продължат през следващите няколко дни. Това заяви говорителят на Европейската комисия Маргаритис Скинас днес след вчерашните преговори между гръцкия премиер Алексис Ципрас , председателя на..

публикувано на 04.06.15 в 14:40

Срещата Юнкер – Ципрас продължи дълго, но завърши оптимистично

Без постигнато споразумение, но с оптимистични изказвания, приключи срещата между премиера на Гърция Алексис Ципрас , председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и шефа на еврогрупата Йерун Дейселблум . Обсъжданията ще продължат идните дни...

обновено на 04.06.15 в 11:08