Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Една година от бедствието в "Аспарухово"

Снимка: БГНЕС
Една година след наводнението в "Аспарухово" паметта на загиналите ще бъде почетена с вечерна служба в храма "Св. Цар Борис Първи". Ще се проведе и литийно шествие, което ще тръгне от храма и ще стигне до най-засегнатата част - спирка "Калин". След заупокойна молитва шествието ще продължи към центъра на квартала.

Една година по-късно ситуацията наистина е по-различна, казва Нивелина Няголова, която живее на улица "Кирил и Методий":

Вижда се, че се работи. Аз живея там от 17 години и за първи път виждам някой да дойде да коси тревата в това дере и да го чисти. Дерето е почистено, но предстои най-важното, за което всички жители в квартал "Аспарухово" се молят по-бързо да стане - трябва да дойдат парите. Трябва да се задействат плановете за укрепване на охранителните канали. Те трябва да бъдат направени, трябва да бъдат покрити. Просто се чакат парите, но ние чакаме с нетърпение това да започне. Очакваме днес да има добра новина, че започват да работят по тези охранителни канали, защото те в момента са изключително опасни, както бяха и преди, но преди никой не им обръщаше внимание. Трябваше да се отнемат 13 човешки живота, за да се задействат държавата, общината и всички институции и да се вземе решение най-накрая да бъдат направени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!