Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружението на заведенията иска да се премахне постоянната им категоризация

Снимка: Светла Бондова

Писмо с искане за спешни мерки за подобряване на бизнес средата изпратиха от Сдружението на заведенията в България до министъра на икономиката Божидар Лукарски. Това съобщи във Варна Марин Сотиров - регионален представител на сдружението. От сдружението настояват да се приеме закон за фалит на физически лица, както и да се премахне постоянната категоризация на заведенията за хранене и развлечения, обясни още Марин Сотиров.

На 3 -ти август пред общината във Варна ще се състои протест с искане за намалението на такса „тротоарно право”, която за централната част на морската столица е по-висока от тази за  София, съобщи той:


Във Франция  не плащат такса "тротоарно право". Евро, евро и нещо беше на квадрат за целия сезон с идеята този бизнес да работи, да създава работни места, да си плащат хората осигуровките и данъците. Значи  държавата пак си взима своето, но под друга форма, защото таксата е нещо много относително. Ние можем да си платиме таксата, обаче целият месец да вали - държавата си е взела своето, а ние тепърва ще трябва да се чудим как да си вземем нашето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!