Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Турция продължават операциите срещу терористичните групировки

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сигнал за бомба в пакет, оставен пред Дирекцията по сигурността в Истанбул, отцепи за часове движението по централния булевард в мегаполиса. Съмнителният пакет е бил обезвреден от специалисти по обезвреждане на бомби. 

В същото време истанбулски съд постанови около 15 души да бъдат изпратени в затвора по обвинение за участие в терористични дейности. Между арестуваните се намира и отговорно лице от забранената Кюрдска работническа партия /ПКК/, която е отговорна за последните атентати срещу полицаи и военни от жандармерията, съобщиха информационните източници. 

Продължава операцията на турските сили по сигурността, която започна в петък, срещу терористични групировки на "Ислямска държава", ПКК и други екстремистки организации. В столицата Анкара полицията извърши нови арести. Полицейски екип разследва подозрителна детска количка, която била оставена от неизвестни лица близо до полицейско управление. 

По рано днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция няма да отстъпи от борбата срещу тероризма, цел на която са джихадистите и бойците на забранената кюрдска работническа партия ПКК. Ердоган поиска да се отнеме имунитета на кюрдски депутати заради подкрепа от тяхна страна за ПКК.


 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!