Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветни пътеки ще улесняват пътниците на Летище София

Снимка: БГНЕС

От днес цветни пътеки ще улесняват пътниците на Летище София при придвижването им към столицата. Те са част от предприетите действия от министъра на транспорта Ивайло Московски за ограничаване на случаите на подведени и излъгани пътници от недобросъвестните таксиметрови превозвачи в района на аерогарата. 

Трите пътеки са маркирани в различни цветове и с различно графично изображение и ще насочват пътниците към различните превозни средства. Жълтият цвят означава пътеката, водеща към мястото, където са позиционирани таксиметровите автомобили на превозвача, с които летище София работи. Тази практика се използва в много страни срещу нерегламентираната дейност на някои таксита. 

В синьо е оцветена пътеката, водеща до метрото, което позволява бърза и лесна връзка с центъра на София, както и до големите жилищни квартали. Пътеката до автобусната спирка е в червено, а линиите 84 и 384 оперират по маршрута с целодневно разписание. 

Световната практика показва, че цветовите визуализации в комбинация с графичните изображения на транспортните средства ориентират по-добре пътниците и ги улесняват при избора им на транспорт.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!