Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зоопаркът в Ловеч се сдоби с нови обитатели - маймунки Мона и японски шарани Кои

Снимка: en.wikipedia.org

Седем маймуни от вида Мона и японски шарани Кои са новата атракция на зоопарка в Ловеч. Въпреки летните горещини, животните са обект на голям интерес от страна на посетители.

От началото на годината зоологическата градина в Ловеч отчита приходи на стойност 40 000 лева на фона на по-малко от 50 000 за цялата 2014 г.

Новите маймунки  от вида Мона са преместени от пловдивския зоопарк заради извършващ се там ремонт, обясни директорът на ловешкия зоопарк Ивайло Станков.

Той поясни, че всъщност голямата атракция за децата са японските шарани Кои, които са  настанени в реконструирания шадраван в зоопарка:

Характерното е, че са доста добронамерени с човека, който ги храни. Излизат на повърхността и са атрактивни, защото са различни цветове. 

В летните горещини грижи за животните полагат както персонала на зоопарка, така и лишени от свобода от ловешкия затвор, допълни Станков:

Те обикалят периодично да наблюдават поилките на животните да са пълни постоянно догоре. Някои от хищниците в горещините  отказват храна, но  до момента не е имало никакъв проблем с горещините.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!