Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсъци заради скандал в разцепилия се футболен клуб "Спартак" във Варна

| обновено на 06.08.15 в 17:42
Снимка: БГНЕС

Фенове на футболния клуб "Спартак" предизвикаха сблъсък с Иван Петров, който е председател на футболен клуб "Спартак 1918" по време на заседание на Общинския съвет на Варна. Заседанието беше прекратено и общинската полиция влезе в залата, за да успокои протестиращите.

След поредица от разпри и конфликтни ситуации, във Варна има вече два клуба "Спартак" - футболен клуб "Спартак" и футболен клуб "Спартак 1918".  Поводът за сблъсъка е, че всъщност клуб "Спартак 1918" стопанисва стадион "Спартак" и феновете, привържениците на клуб "Спартак" се присъединиха към другия клуб. По този начин, казаха те, ние имаме легитимното право да ползваме базата, а без база те не могат да получат регистрация от Българския футболен съюз. Имат само юридическа регистрация.

След много прения и дебати и предложения на общински съветници за различно решаване на проблема, общинският съветник Янко Танев, който беше обвинен от феновете за задълбочаващия се проблем, каза, че е съгласен и двата стадиона – и стадион "Локомотив", и стадион "Спартак" във Варна – да се ползват поравно от двата спортни клуба, още повече от техните детско-юношенски школи. Това обаче не беше прието от феновете на футболен клуб "Спартак". Те напуснаха залата с подвиквания и освирквания като казаха, че те не могат да ползват тази база поравно с другия клуб, защото по този начин няма да могат да се издържат.

В крайна сметка общинските съветници гласуваха различните предложения, които не събраха кворум, и проблемът остана без решение може би за последното заседание на Общинския съвет, което се очаква в края на август.

Друга конфликта тема във Варна е обсъждането от Общинския съвет на предложението от Комисията по транспорт към Община Варна в града единствен общински превозвач да остане "Градски транспорт", като частната фирма "Транс Триумф Холдинг" да не участва вече в обслужването на останалите 22 линии. По този повод беше депозирана декларация от "Транс Триумф", тъй като работниците там се притесняват, че ще останат без работа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!