Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, който снощи уби дете при катастрофа в центъра на Ловеч , е задържан за 72 часа.

20-годишният шофьор, който снощи прегази 10-годишно дете в центъра на Ловеч, е задържан за 72 часа.  В понеделник ще стане ясно дали от прокуратурата ще поискат от Окръжния съд в Ловеч да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража".  Тогава ще станат ясни и повече подробности около инцидента.

От прокуратурата все  пак дадоха известна информация по случая. Малко след катастрофата някои от гостите на сватбата, на която е присъствало детето, са излезли от ресторанта и са нанесли побой на водача на автомобила и на шофьора на колата, движила се след него. Пострадали са и двама полицаи, пристигнали на място. По автомобила им и колите на двамата шофьори има щети. Издирването на участниците в побоя и установяването на свидетели на инцидента продължава.

Междувременно директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Татяна Ганчева в Ловеч изпрати благодарствено писмо до министъра на вътрешните работи, директора на Областната дирекция на МВР и  районното управление на полицията. Тя благодари за това, че служителите на реда са реагирали своевременно и не са допуснали инциденти там.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!