Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-опасните места в Ловеч и районите около детските градини ще бъдат обезопасени

Снимка: www.lovech.bg

Общинският съвет в Ловеч единодушно реши най-опасните места в града и районите около детските градини и училищата да бъдат обезопасени.  Това са част от мерките срещу зачестилите пътни инциденти и организирането на незаконни гонки на територията на общината. Доротея Цанкова обобщи още от мерките, които ще бъдат предприети.

Важното за мен беше да успокоиме гражданите и да има конкретни мерки - с полегналите полицаи, с освежаване на пътната маркировка, орязването на храстите, които пречат на видимостта, махането на контейнерите, закупуването на паяк, тъй като в Ловеч има проблем с паркирането.

Един от инициаторите за извънредно заседание на общинския съвет Иво Райнов допълни:

Това да бъде свършено, не е малко. Поставянето на камерите, поставянето на тези знаци, мисля, че ще има положителен ефект.

От полицията за пореден път отчетоха, че нямат информация за организиране на  гонки, но в залата беше коментирано, че такива има.

Какво очакват младите хора от днешното заседание.

Ако има светлинни знаци, пешеходни пътеки и присъствие на полицията по улиците, би трябвало да намалят произшествията. Гонки има, състезания правят, това трябва да спре.  Проблемът е в младите карат с несъобразени скорости, полицията ако не се справи, трябва граждански организации и граждански движения да го спират, както в Русия. Има „стоп  хан“, движение, което спира всякакви нарушители по пътищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!