Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Калфин и колегите му от АБВ са готови да участват в работна група по антикорупционния закон

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Ивайло Калфин, който е от АБВ, каза, че още преди ваканцията на депутатите, е заявил пред вицепремиера Меглена Кунева принципните си възражения относно антикорупционния закон. Калфин заяви това в град Вълчидол, където откри общностен център за деца в риск. Според него да се даде на един човек изключително много власт и той да се издъни на партиен принцип, както и да работи по анонимни сигнали за корупция, не е истинска борба с нея.

Калфин каза още, че той и колегите му от АБВ са готови да участват в работна група по закона и да представят за обсъждане предложенията си. Но поне трябва да бъдем изслушани, подчерта Калфин.

По повод протестите на социалните работници вицепремиерът каза, че те работят в тежка среда и при изключително ниско заплащане. За това той е против съкращенията в социалната система и повишаването на заплатите в нея е негов приоритет през новия политически сезон.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Калфин: Подкрепям усилията за подобряване условията на труд на българите в чужбина

Подкрепям всички усилия, насочени към подобряване на условията на труд на българите в чужбина“. Това обяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин, по време на работна среща с Том Ван Оорсхот, извънреден и пълномощен посланик на..

публикувано на 02.09.15 в 14:23
Ивайло Калфин

Калфин: През есента ще представим схема за субсидирана заетост и друга за наемане за домашна работа

В момента се работи по изграждане на информационна система за наемането на лица чрез ваучери, съобщи в Ямбол социалният министър Ивайло Калфин. Есента ще представим две схеми. Eдната ще е за субсидирана заетост, другата – за наемане на..

публикувано на 18.08.15 в 13:49

Ивайло Калфин и Кр. Георгиева: На България й трябва инвестиционен план, подобен на Плана "Юнкер"

На България й трябва инвестиционен план, подобен на Плана "Юнкер". Около това мнение са се обединили днес вицепремиерът Ивайло Калфин и еврокомисарят Кристалина Георгиева на разговорите си в социалното министерство. Според тях планът трябва да мобилизира..

публикувано на 14.08.15 в 19:56
Ивайло Калфин

Ивайло Калфин: 11% от заетите в България вземат минимална работна заплата

11 на сто от заетите в България работят на минимална работна заплата, а жените у нас получават с около 13% по-ниски заплати и 40% по-ниски пенсии от мъжете, заявява пред БТА социалният министър Ивайло Калфин . Според него България не може да развива..

публикувано на 10.08.15 в 10:00