Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нощ на изкуствата" в Стара Загора предлага палитра от концерти, изложби и работилници

Операта в Стара Загора
Снимка: opera-starazagora.bg

За 10-а година Стара Загора организира "Нощ на изкуствата". По традиция тя се провежда всеки последен петък на септември. Тази година в 17 от културните институти на града ще има множество концерти, изложби и арт работилници.

Операта отваря вратите си за генералната репетиция на "Трубадур" с участието на сръбската оперна звезда Драгана Радкович в ролята на Елеонора. Художествената галерия е с две експозиции, три изложби и два камерни концерта. Астрономическатаобсерватория предлага атракционни наблюдения на звездите и презентация за родители, наречена "Разходка по зодиака". Посетителите на Регионалния исторически музей ще могат да видят два спектакъла на прабългарската школа "Багатур" и музикално-сценични истории от Изтока. Пак там ще бъдат открити и две археологически изложби.

"Нощ на учените", изложби, уъркшоп по смехотерапия и представяне на традиционна корейска кухня е част от програмата на регионалната библиотека "Захари Княжевски". В къщата музей "Гео Милев" свои стихове ще чете поетесата Мария Донева. Четири концерта на открито, поп, диско, фънки и джаз ще съберат младите хора на Стара Загора. В арт галерия "Недев" ще има благотворителна изложба за възрастни хора от Дома на инвалида, а в галерия "Осем" виното си ще представи една от известните мелнишки изби.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!