Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Маргаритов: Нарушенията през летния сезон спрямо потребителите са намалели с 10 на сто

Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите
Снимка: Габриела Рученова

Над 3 000 проверки са извършени от Комисията за защита на потребителите през летния сезон в страната, като нарушенията са намалели с 10 %, обобщи във Варна Димитър Маргаритов, председател на комисията:

Все още продължават да са налице нарушения, свързани или с липсата на категоризация, макар че веднага искам да кажа, че те са намалели  драстично, повече от 50 % спрямо минали периоди, а също така и несъответствието на предлаганите услуги с категорията.

Имаме и някои други нарушения, които представляват интерес и бихме могли да предупредим хората да внимават, като например в менютата по заведенията - или липса на грамажи, или липса на пояснение дали става въпрос за ястия, или продукти в суров вид, или в термично обработен, когато очевидно грамажът е съвсем различен. Имахме случаи, в които цените бяха посочени в евро, което веднага създава риск хората да бъдат заблудени, че е два пъти по-евтино,  допълни Маргаритов.

Комисията за защита на потребителите отново ще организира приемни за граждани, този път в зимните курорти. Инспекторите ще следят и за безопасността на предлаганите услуги,включително и на ски пистите, за да няма инциденти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!