Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветанов: За кандидат на ГЕРБ за президент обсъждаме достойни българи, между които и жени

Снимка: БГНЕС

През май или юни ще стане известен кандидатът на ГЕРБ за президент. Сега обсъждаме достойни българи, между които и жени. Това заяви във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той не отрече, че е възможно номинирането и на досегашния президент Росен Плевнелиев, тъй като той е бил кандидат на партията през 2011 година. Според Цветанов местните избори, спечелени от ГЕРБ, подкрепят стабилността на управлението и предсрочни парламентарни избори няма да има:

Парламентарни избори не са полезни за държавата. Не смятам, че през 2016 година ще има парламентарни избори, защото всички кметове, които в момента започват началото на мандата си, разчитат на стабилно правителство, а стабилното правителство е ценено в Брюксел и когато една държава изпадне в политическа криза и отива на предсрочни избори, ние ще изпаднем в невъзможност да си изпълним ангажиментите по всички нови предизвикателства по новия финансов програмен период и оперативните програми. Затова ГЕРБ ще поддържа тази стабилност. ГЕРБ ще се придържа към реални политики и доверието, което възстановихме в европейските ни партньори в Европейската комисия, е доказателство, че през 2015 година успяхме да приключим усвояването на европейските фондове до 97%, което беше европейската солидарност, предвидена за България.

Цветанов нарече политически абсурд твърденията на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ГЕРБ са се консултирали с ДПС по повод предстоящия вот на недоверие по здравната политика на правителството и заяви пълната подкрепа на неговата парламентарна група за министър Москов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!