Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха пропуски в сигурността в училища и детски градини в Ловеч

В по-голямата част от училищата и детските градини в община Ловеч са установени пропуски по отношение на безопасността на децата. След проверката, извършена от общинска комисия, на директорите са издадени предписания като в двумесечен срок нередностите трябва да бъдат отстранени. 

Заместник-кметът на Ловеч Венцислав Христов посочи установените пропуски:

Не са обезопасени дворните пространства. Оградите и вратите не са достатъчно надеждни, както и осветеността на дворните пространства. В някои от учебните заведения липсват пожарогасители. В една голяма част от детските градини и някои от училищата липсват паник врати на изходите.

Христов каза още, че според предписанията на полицията през почивните дни дворовите пространства на училищата и детските градини трябва да бъдат заключени:

Проблемът идва от там, че голяма част от учебните заведения нямат денонощна охрана. Дворовете на училищата не са пешеходни алеи и място за преминаване. Ако не може да се осигури охрана, те трябва да бъдат заключвани.

На някои от директорите е даден по-дълъг срок, тъй като в ръководените от тях учебни заведения пропуските са значителни и ще е необходимо повече време за отстраняването им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!