Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч е принудена да намали средствата си за всички направления

Снимка: Община Ловеч

Още този месец община Ловеч ще трябва да актуализира бюджета си за 2016 година, приет от Общинския съвет преди десет дни. Според кмета Корнелия Маринова общината е принудена да намали средствата си за всички направления, тъй като се налага да покрива стари задължения. 

Кметът Корнелия Маринова съобщи, че 800 000 лева от капиталовата програма на общината трябва да бъдат използвани за плащане на задължения, наследени от предишното управление. Тя допълни, че се налага общината да поеме и нов дългосрочен дълг от фонд ФЛАГ:

Да платим един дълг, който не е на сегашното ръководство- 424 749 лв. Наложена е финансова корекция от управляващия орган за т.нар. проект за воден цикъл. Това са едни вересии, които ние трябва сега да разплатим.

Бившият кмет на Ловеч, а сега общински съветник Минчо Казанджиев посочи, че в приетия бюджет на общината за тази година има много неясни както приходи, така и разходи:

Заложени са разходи за заплати, без да има брой. Има редица грешки. Да актуализираш бюджета, без да е минало и месец от неговото приемане, за мен е уникално.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!