Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Mасирани полицейски проверки се провеждат в цялата страна

Снимка: БГНЕС

В ход е акция на МВР в цялата страна, насочена срещу опасно и демонстративно шофиране.

Това се случва ден след като главният секретар на МВР Георги Костов и главният прокурор Сотир Цацаров обявиха, че започват проверки дали охраната, която ползват някои хора, отговаря на закона, и поискаха промяна в нормативната уредба. Повод за тези действия стана инцидентът на Околовръстното шосе в София, при който трима частни охранители набиха мъж и жена от друга кола.
През тази нощ във Варна са проверени 24 обекта и 74 лица, като 7 от тях са известни на МВР. За срок до 24 часа са задържани 7 души за извършени криминални престъпления. При проверките са констатирани две нарушения, свързани с присъствието на непълнолетни лица в заведения, на които са съставени актове и са предадени на родителите им. 
Служителите на "Пътна полиция” са извършили проверка на 61 моторни превозцни средства, при тях са установени 38 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 10 акта и 17 фиша. Двама водачи са управлявали автомобилите си след употреба на алкохол, срещу единият е започнато бързо полицейско производство. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!