Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въпреки решението на премиера да се отмени забраната за къмпингуване, природозащитници продължиха с протестите

Снимка: БГНЕС

Природозащитници и любители на къмпингуването протестираха в столицата, въпреки че днес премиерът Бойко Борисов заяви, че ще предложи на депутатите от ГЕРБ да отпадне забраната за къмпингуване в зона "А" по Черноморското крайбрежие.

Решението на премиера Бойко Борисов беше, меко казано, странно, защото в крайна сметка, ако той не знае какво правят министрите в правителството, за каква държава въобще говорим тук. От друга страна, фактът, че продължават да се прокарват различни да го наречем "неща" в законите, които ограничават свободата на хората да живеят нормално в тази държава, показва, че може би, държавата не се интересува от повечето хора, а се интересува само от някои от тях, които ние наричаме "олигархия". Протестите, разбира се, ще продължат. Ние знаем, че тези решения се вземат, с цел да се отвлече вниманието на обществото от други проблеми, като например бъдещето на Националния парк "Пирин", бъдещето на електронното гласуване и т.н. Но вече явно има гражданско общество, което е будно. Явно то няма да се остави така.

Любители на свободния престой сред природата от Русе се събраха на поредния протест срещу приетите ограничения. Все още не сме сигурни, че предложението на премиера Борисов за отмяна на забраната за къмпингуване по Черноморското крайбрежие ще бъде реалност, затова се събираме на протест. Това заявиха любителите на свободния престой сред природата от Русе по време на протеста си тази вечер.

Вече съм на 56 години, но начинът ми на живот е свързан само с къмнингите и то не с организираните, защото всички те останаха години назад – нито тоалетни имат, нито бани, нито нещо, което е променено. Остават на нивото на 80-те години. От 3 години почистваме мястото, където ходим на "Камчийски пясъци" до Ново Оряхово.

Собствениците на каравани и кемпери направиха шествие от "Придунавски булевард" до Кръговото кръстовище пред зала "Булстрад Арена" и обратно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

ГЕРБ внася в НС предложение за отмяна на забраната за къмпингуване край морския бряг

По нареждане на премиера Бойко Борисов депутати от ГЕРБ ще внесат в парламента предложение да бъде отменена забраната за къмпингуване и паркиране на 100 метра от морския бряг. Това ще стане с нови поправки в Закона за устройство на Черноморското..

публикувано на 14.03.16 в 15:18