Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Техническото изложение в Русе създава връзки между фирмите и студентите

Днес в Русе се открива традиционното изложение на техника и технологии. Домакин е Русенският университет, а участие ще вземат над 50 фирми, факултети и катедри в областта на земеделието, транспорта и промишлеността. 

Днес пред втори корпус на Русенския университет ще бъде поставено началото на 13-ото русенско изложение. В програмата са предвидени срещи на студенти с работодатели, кръгла маса с участието на областни управители и кметове от населени места по поречието на река Дунав и дискусия за предизвикателствата пред висшето образование и съвременната индустрия  от региона.

Ние наблягаме на контактите между фирмите и студентите, провеждането на много срещи и дискусии, на презентации на фирмите, това за нас е един вид кандидат трудова борса за нашите студенти и много наши студенти намират своите бъдещи работодатели в това изложение.

Това каза член-кореспондент проф. Христо Белов, председател на Общото събрание на университета, и допълни, че вторият ден от програмата на изложението ще бъде посветен на младежката предприемчивост.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!