Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общините ще могат да кандидатстват за две нови социални инициативи

Снимка: БГНЕС

Два милиона лева са отделени по проекта "Красива България" за две нови социални инициативи. Общините и областните администрации ще могат да кандидатстват с проекти на стойност между 30 000 и 170 000 лева за осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания и за подкрепа на работещите семейства, обяви във Варна социалният министър Зорница Русинова:

За първи път ще дадем възможност, в обществени сгради, за работещите вътре, да се организират т. нар. детски градини или места за отглеждане на деца. Тоест, всяко едно семейство, особено в администрацията, където работят предимно жени, ако няма кой да помага, да дадем възможност на майките, да се чувстват по-спокойни, когато са на работното си място, да се погрижим за децата, които са до 11-годишна възраст. Считам, че това ще е облекчение за работещите хора, на първи етап в публичните институции.

Зорница Русинова съобщи, че мярката за подкрепа на майките, които решат да се върнат на работа преди децата им да са навършили една година, като получават половината от парите за майчинство, ще бъде въведена от 2017 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!