Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Закриват гимназиални паралелки в Ловеч заради намалелия брой ученици в региона

Седем паралелки след седми клас от предложения план-прием на училищата в Ловешка област няма да бъдат реализирани през новата учебна година заради намалелия брой ученици в региона.  След третия етап на класиране в училищата в областта остават 2 професионални паралелки и 18 профилирани. За някои от тях все още има общо 34 свободни места, съобщи началникът на РИО – Ловеч Еленко Начев.

Има възможност тези места могат да се попълнят чрез директорските класирания, които се правят за всяко едно от училищата.

Начев допълни, че се закриват и 3 от планираните паралелки задочно обучение след 8 клас.  Остава само една - в Професионална гимназия по механоелектротехника – Троян. При дневна форма на обучение 8 осми клас ще бъде прекратено изпълнението на план-приема в паралелката "Фризьорство“ в Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги в Ловеч, тъй като няма подадени заявления за класиране.

В останалите училища приемът продължава до началото на септември и съобразно желанията на децата, тогава окончателно ще стане ясно кои паралелки няма да имат прием.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!