Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група от 32-ма нелегални мигранти е била задържана в центъра на Бургас

Снимка: БГНЕС

Група от 32-ма нелегални мигранти е била задържана в центъра на Бургас, при спецакция с участието на криминалисти и служители на ДАНС. Задържани са и четирима жители на Кюстендил, с обвинения за каналджийство.
Операцията е осъществена след разследване на организирана престъпна група за трафик на бежанци от Турция към Европа. На бургаската улица "Стефан Стамболов" е бил спрян за проверка микробус със софийска регистрация, управляван от 49-годишна жена от Кюстендил. В товарния му отсег са били открити 32-ма чужди граждани, сред които жени и деца, самоопределили се като иракчани. Малко по-късно в района са били засечени още два автомобила с кюстендилска регистрация. В хода на работата е установено, че двамата шофьори са съпровождали микробуса, в който пътували нелегално преминалите границата на България чужденци. 
По същото време в Кюстендил, криминалисти, работещи по това разследване са задържали и друг 47 -годишен мъж съпричастен към дейността на групата. Срещу тях е образувано досъдебно производство за каналджийство. Чуждите граждани са отведени в сектор миграция към ОДП-Бургас, а от там ще бъдат настанени в специализиран център. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!