Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичният квартал "Овча купел 2" с нова детска площадка, финансирана от разделно събиране на отпадъци

Снимка: Евелина Стоянова

150 000 лева, събрани от разделното събиране на отпадъците, са инвестирани в детска площадка и облагородяване на междублоковото пространство в столичния квартал "Овча купел 2". След завършването й ще започне строителство на друга детска площадка в близост до тази на терен от 7 декара, посочи кметът на района Христина Семерджиева:

Обещахме, че ако пилотният проект наистина върви добре и ако те съвестно събират разделно отпадъците си, тогава ще има много помощи за района в лицето на облагородяване, изграждане на детски площадки, на междублоковите пространства. И благодарение на всичко, което се случва, с общите усилия и на гражданите, и на района много неща се реализираха. Видя се, че вече хората пазят.

Усилията бяха насочени именно на това Снимкапространство пред блок 17. Ще бъдат насадени 20 броя дървета, има три цветни къта. Най-важното нещо, което сме предвидили, е пред детската площадка да има метално заграждение, за да е още по-сигурно място за дечицата, защото тук все пак има и улица, по която минават доста коли, натоварено е движението и заради детската градина, която е отсреща.

В 17 междублокови пространства на територията на всички райони в София се изграждат детски площадки, както и в дворовете на детските градини, посочи кметът Йорданка Фандъкова, която провери облагородяването на междублоковото пространство в квартал "Овча купел 2".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!