Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 15 септември ще приключат всички ремонти на училища в община Троян

Снимка: www.wikimapia.org

Община Троян е осигурила близо 200 хиляди лева от бюджета си за текущи ремонти на училища и детски градини това лято. Всички ремонти ще приключат до 15 септември и новата учебна година ще започне нормално.

В средното училище "Васил Левски" в Троян, което е най-голямото на територията на страната, основно е ремонтиран покрива. Строително-ремонтни дейности са извършени и в средното училите "Свети Климент Охридски", където в момента продължава обновяването на единствения в общината училищен басейн, съобщи кметът на Троян Донка Михайлова. 
Продължава работата по ремонта на източната ограда на училище "Свети свети Кирил и Методий". Извършен беше частичен ремонт на покрива на ЦДГ "Синчец". Подменени са парапетите и терасите на детска градина "Здравец". Основен ремонт на помещенията в детска ясла Троян.

За новата учебна година в общинските и държавни училища в Троянско са записани близо 2700 ученици. Първокласниците до момента са 224. Детските градини, яслите и подготвителните групи в училищата ще посещават 885 деца. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!