Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да подава оставка

| обновено на 09.09.16 в 18:18
Снимка: БГНЕС

Областният управител на София Веселин Пенев обяви, че няма да подава оставка след скандала с продажбата на имот в центъра на столицата, известен като Царските конюшни. 

На специално свикана пресконференция Пенев обясни, че не е ощетил интересите на държавата с продажбата на имота, който се намира на булевард "Княз Дондуков". 

До излизането на каквито и да е становища, категорични, по отношение на законосъобразност, за никакви оставки не можем да говорим и аз имам подкрепата на колегите.

По-рано стана ясно, че премиерът Бойко Борисов очаква оставката на областния управител, заради това, че не го е информирал за действията си. 

Като безпрецедентни лъжи, така определи областният управител на София Веселин Пенев твърденията, че е продал на безценица държавен имот като Царските конюшни. Според него скандалът е политически. Няма законови нарушения. В този случай не може да се говори за грабеж и нарушаване на финансовите интереси на държавата, твърди Пенев. 

Към случая държавата излиза от собственост като е спазена процедурата

По думите на Веселин Пенев, казусът е от 2005 година, когато с подпис на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов 16 процента от терена на имота е продаден. Този имот в момента, според Веселин Пенев, е непродаваем, а той е внесъл в бюджета на страната над 800 хиляди лева. По думите му, държавата не е ощетена и той има документи, с които да докаже това.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бойко Борисов

Премиерът сезира прокуратурата за извършената сделка по продажбата на Царските конюшни

Премиерът Бойко Борисов сезира прокуратурата за извършената сделка по продажбата на така наречените "Царски конюшни", които са държавна собственост. Основание за искането на премиера са събраните до момента данни по назначената проверка в областната..

обновено на 09.09.16 в 18:25