Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Ще отпускаме по 1 млрд. лева годишно за саниране

Снимка: БГНЕС

Държавата ще отделя по 1 милиард лева годишно за саниране на жилищни сгради, обяви премиерът Бойко Борисов в Луковит. Там вече е саниран първият за Северозападна България ремонтиран жилищен блок по програма "Енергийна ефективност". 


Премиерът посочи, че въпреки огромните плащания, държавата ще продължи да осигурява средства за саниране на жилищните сгради:
Мислех, че ви интересува това, което ги интересува ей тези всичките хора. Не ги интересува дали е Бокова, дали е Георгиева, тях ги интересува днес как ще живеят. Защото като дойдем ние само плащаме - 2 милиарда и 500 милиона за двете централи - "Марица 1" и "Марица З" и за двата реактора сме платили тази година, плюс, без да усети никой, всички щети по КТБ - 3 милиарда и 700 милиона. 

На въпроса за вота на недоверие заради външната политика на правителството и сменената кандидатура на България за генерален секретар на ООН, Бойко Борисов отговори:
Аз не си спомням навремето нито БСП, нито Първанов, нито Орешарски да са питали най-голямата партия, когато изпращат кандидатура. Просто не ги разбирам. Тогава някой да е дошъл да ме попита мене, да иска мнението на ГЕРБ, не е, така че им пожелавам успех на вота.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!