Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Троян започва тридневен туристически форум

Снимка: Уикипедия

В Троян започва Четвъртата работна среща между бизнеса и местната власт, която се органиира от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/.

По време на тридневния форум ще  бъдат обсъдени устойчивото туристическо развитие на страната ни и превръщаето й в още по-привлекателна турситмческа дестинация.

Програмата на форума предвижда дискусии, относно ролите на основните участници на туристическия пазар в осигуряване на необходимите условия за развитие на българския туризъм, презентации на регионалните туристически ресурси, бизнес срещи за обмяна на информация и договаряне на конкретните условия на сътрудничество, обясни Борис Бояджиев и посочи темите на двата дискусионни панела по време на срещата:

Единият е „Споделена отговорност, маркетинг на  туристическите дестинации“.Вторият панел е „Конкурентност, основана на знания“. Там ще бъде представен туристическият потенциал на 19 общини.

Бояджиев допълни, че община Троян ще представи на участниците във форума част от туристическите си обекти:

Искаме да покажем едно друго лице на Троян - малко познато сред туроператорите. Предвидили сме посещение на Троянския манастир, посещение на Гумощник, килийното училище, църквата „Св. Николай Летни“, паметника на загиналите на „Титаник“, като и посещение на римския пътен комплекс „Состра“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!