Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредно заседание по делото срещу бившия кмет на Тетевен

Снимка: БГНЕС

В Окръжния съд в Ловеч за днес е насрочено поредното заседание по делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Милев и заместника му Детелин Пърлев, които са обвинени в длъжностни престъпления. Двамата бяха арестувани през март 2014 г. И отстранени от длъжност. 

Милев и Пърлев са обвинени за престъпления, свързани с доставката на хранителни продукти в детските и социалните заведения в община Тетевен.
Срещу бившия кмет има и граждански иск от страна на Общината за нанесени имуществени щети за 400 хиляди лева. В хода на разследването като обвиняеми бяха привлечени и главният счетоводител на Общината Ирена Тихолова и приятелката на Милев - Биляна Василева. 
За последната година делото беше отлагано многократно, заради отсъствието на някой от подсъдимите или техни адвокати. Миналата седмица магистратите направиха три опита процесът за започне, но в първия случай обвиняемият Детелин Пърлев представи болничен, а ден по-късно адвокатът на Биляна Василева съобщи, че тя се е разболяла внезапно. Извършената съдебно-медицинска експертиза установи, че Василева е настанена за лечение в болница, но няма пречки тази седмица да присъства на съдебни заседания.
Ако днес всички се явят в съдебната зала, ще започнат разпитите на близо стоте свидетели по делото. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!