Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Договориха по-добра координация на охранителната дейност в София

Снимка: БГНЕС

По-добра координация и съвместна работа във връзка с осигуряване на сигурността в София бе договорена днес между кмета на София Йорданка Фандъкова, СДВР и Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана. Частните охранители поеха ангажимента да помагат доброволно и при бедствия, аварии, кризи и инциденти на улицата. Предстои да бъде сформиран съвместен работен екип, който да подготви взаимодействието и съвместните действия.

Заедно с Националната асоциацията се договорихме, че ще продължим да обсъждаме критерии за допустимост, които да гарантират качествена охрана. В асоциацията участват компании, които извършват охранителна дейност на територията на целия град, отбеляза Фандъкова, поставяйки акцент върху качеството на охрана на общинските обекти.

Сигурността в София е резултат от съвместните усилия между общинските органи, СДВР и частните охранителни фирми, каза директорът на СДВР ст.-комисар Младен Маринов. По думите му при добро взаимодействие с частните охранители, се постига по-добро ниво на информираност.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!