Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само за денонощие в Ловеч и Троян са регистрирани 9 сигнала за телефонни измами

Бум на телефонни измами в Ловешка област. В сряда на тел.112 са подадени шест опита за телефонни измами на територията на Ловеч и Троян, останалите са от тази сутрин. Измамниците са действали по вече известни схеми. Непознат се обаждал по телефона, представял се за служител на МВР и съобщавал, че в момента тече "полицейска операция срещу телефонни измамници”. За целта на органите на реда били необходими всички налични пари на хората, които след края на ”специализираната акция” щели да им бъдат върнати.

От полицията призоват гражданите да не подценяват и вече добре известните схеми "авансово плащане за последващо монтиране на климатици”, "освобождаване от наказателна отговорност след пътнотранспортно произшествие със загинал”, "нужда от спешно скъпо струващо лечение” и "освобождаване на колет от чужбина с голяма сума пари”.

От полицията в Ловеч напомнят, че е необходимо да се запази самообладание при получаване на обаждане от човек, който се представя за ваш близък или за полицай, прокурор, следовател и т.н. и при първа възможност да се свържете с роднина чрез свой съсед или познат.

Препоръчва се гражданите да позвънят незабавно на тел.112., както и да не дават пари на непознати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!