Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлиян Радославов от с. Български извор е едно от многото деца, подпомогнати от "Българската Коледа"

Юлиян Радославов от село Български извор, община Тетевен, е едно от многото деца, подпомогнати със средства от "Българската Коледа". Момчето страда от детска церебрална парализа. Претърпял е няколко операции.
Юлиян вече е на 12 години. Ученик е в 5-ти клас в училището в село Български извор. Посещава редовно занятията и е добър ученик. За него основно се грижи баба му, защото майка му - Милена Маринова, работи в местното кметство. Най-голямата й болка е, че Юлиян не може да ходи сам: 
Детето се роди седмаче. Беше в кувьоз. Първо не казаха нищо при изписването. Ходили сме на прегледи. Казваха, че забавянето в развитието на детето се дължи на това, че е  родено по-малко и чак след навършване на две годинки ни изпратиха да отидем на специалист.
Милена подчертава, че полученото от "Българската Коледа" е голяма помощ за нея и детето й. Въпреки тежкото си заболяване, Юлиян няма личен асистент: Аз трябва да спра работа, за да стана личен асистент на детето си, обясни Милена Маринова.
Като всяка майка, за нея най-важното е детето й да оздравее: Детето ми да може да се справя само, да върши много неща, защото тепърва животът му предстои.
Повече за Юлиян и Милена чуйте от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!