Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хр. Григоров: България е единствената страна в Европа без Закон за доброволчеството

Снимка: БГНЕС

Армия на добротворството, нарече председателят на БЧК Христо Григоров над 20 000-те хиляди доброволци от страната.

Григоров, който присъства на отчетното събрание на Областната организация на Червения кръст във Варна, посочи, че България е единствената страна в Европа без закон за защита правата на хората, които помагат безвъзмездно:
Настояваме и ще продължаваме да настояваме, както настояваме в училищата да се върне плуването като дисциплина, така ще настояваме и Закона за доброволчеството да влезе. 

Не може в Аспарухово, когато стана бедствието, на третия ден да дойде човек при мен и да помоли за съдействие, тъй като е бил уволнен от работа, защото когато чул какво е станало, взел ботуши и лопата, за да дойде да рие и да помага, но когато се върнал на работа, управителят на фирмата го уволнил. Това е нещо, което трябва да бъде регламентирано - как се пуска, кой се пуска, кой поема отговорността и каква е застраховката, ако нещо се случи. Всичко това е направено, съгласувано и стиковано - необохдимо е в този парламент да има хора, които да осъзнаят, че ние връщайки се в Европа, ние да се върнем с европейските принципи,  подчерта Григоров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!