Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Здравков: Отстранената арх. Тасева не е извършила законово нарушение, а кметът на "Младост" бяга от отговорност

Кметът на "Младост" Десислава Иванчева обяви, че освобождава главния архитект на района, защото работела под натиск от главния архитект на София

| обновено на 01.03.17 в 16:15
Арх. Здравко Здравков
Снимка: БГНЕС

Кметът на столичния район "Младост" Десислава Иванчева обяви, че освобождава от длъжност главния архитект Весела Тасева, тъй като е подписала разрешение за строеж на 30-етажна кооперацияПо думите на Иванчева подчинената ѝ работи под натиск на главния архитект на София Здравко Здравков:

Тя се е поддала на натиск, защото действително ѝ поисках тя да гарантира, че одобрявайки това застрояване, са решени въпросите, тъй като имаше много забележки. Ако някой работи под натиск и се поддава, той не е за Община "Младост". Това е цялата причина, каза кметът на район "Младост" Десислава Иванчева.

Главният архитект на София Здравко Здравков веднага реагира, като опроверга твърденията, че главният архитект на район "Младост" работи под негов натиск. Според Здравков Тасева не е извършила законово нарушение, а Иванчева бяга от отговорност. Главният архитект на столицата коментира:

Архитект Тасева е един прекрасен професионалист и си върши добре работата и когато човек поема отговорност и си полага подписа на разрешението за строеж, носи съответната наказателна отговорност. Къде е отговорността на госпожа Иванчева по отношение на приемането на такива инвеститори в града и специално в нейния район? Другото, което е изключително лошо, е, че се противопоставят две отделни групи хора: тези на собствениците на възстановени имоти срещу собствениците, които живеят в апартаментите.

Още по темата можете да чуете от репортажа на Евелина Стоянова, излъчен в предаването "12+3".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!