Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежка организация дари медицинска апаратура на дом за деца във Варна

Снимка: БГНЕС, архив

Домът за медико-социални грижи за деца във Варна получи дарение от медицинска апаратура и оборудване от младежката организация „Делфините". Средствата са събрани от продажбата на ръчно изработени от младежите коледни картички, обясни Ивана Николаева от младежката организация:

Имахме много сериозна подкрепа не само от членове на организацията, от наши семейства. Имахме подкрепата на онлайн платформата за доброволчество "Танхерус", благодарение на която получавахме картички от над 100 различни населени места в цяла България.

Бивши доброволци на фондация "Деца на Балканите" изпращаха картички от над пет държави из цяла Европа. Ключов момент е това, че тази Коледна кампания се провежда за девета поредна година. Варненци ни познават и знаят, че 100 процента от това, което съберем, постфактум се дарява и наистина се дарява за добра кауза.

В дома са настанени 50 деца с увреждания. Още 180 деца с проблеми получават нужната им рехабилитация с помощта на новата апаратура. Миналата година девет деца са били осиновени от семейства в САЩ, но български семейства не осиновяват деца с увреждания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!