Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

302-ма работници на фалиралия "Полимери" ще получат невзети стари заплати

Снимка: БГНЕС

302-ма кредитори на фалиралото акционерно дружество „Полимери“ ще получат вземанията си след продажба на фирмено имущество.

В Окръжния съд във Варна от декември 2012-та година е открита процедура по несъстоятелност на „Полимери“ АД . Към тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712 лева.

Съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговско отделение постанови определение, с което одобрява частична сметка за разпределение на средствата, постъпили от осребряване на част от имуществото на дружеството.

Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от „Полимери“ АД  срещу „Полимери инвест“ АД, в резултат на които голяма част от имуществото на несъстоятелното дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

Определението може да се обжалва пред Апелативен съд - Варна от длъжника, комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!