Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Симеонов: Ситуацията около кадрите, издигнати от "Обединени патриоти", е съзнателно политизирана

Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира, че ситуацията около кадрите, издигнати от "Обединените патриоти" във властта, е съзнателно политизирана.

Не само в моята партия, не само в коалицията, в целият ми смислен живот досега не познавам нито един фашист в България, или пък такъв, с нацистки убеждения. Така, че е глупаво. Българският народ по принцип е много толерантен, много умерен. Насаждането на тази психоза, на която сме свидетели, има негативно отражение, според мене и върху цялото общество. Аз мисля, че в началото на всяко управление са най-силни и най-активни атаките срещу кадрите, срещу министрите. Новото, което успяхме да прокараме е, че нашите кадри, всички кадри, които лично аз съм издигнал нито един от тях не е политическо лице, даже не е член на партията. Абсолютно сме ги подбрали по тяхната професионална квалификация.

Това заяви Валери Симеонов по повод исканата му  от БСП и ДПС оставка с обвинения за фашистки уклон, както и за оставката на заместник-регионалния министър Павел Тенев. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!