Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кардиологичното отделение на болницата в Ловеч поднови работа

Снимка: БГНЕС
Кардиологичното отделение на болницата в Ловеч, което беше затворено временно заради масово напускане на специалистите, поднови работа. Областта обаче остана без инвазивна кардиология.

Кардиологичното отделение вече работи, но с по-ниско ниво на компетентност, тъй като на работа е постъпил само един кардиолог, съобщи директорът на РЗОК Антонио Маринов:

Това подпомогна и действието на хирургично отделение, тъй като за хирургичните пътеки по стандарт се изисква консулт с кардиолог.

Заради недостатъчния брой кардиолози и изтеклия срок за сключване на договори за клиничните пътеки отделението ще остане без инвазивен сектор. Досега пациентите се обслужваха от частна лаборатория, чиито лиценз е изтекъл.

Маринов допълни, че здравната каса е отказала договори по клинични пътеки и с новостроящата се частна болница в Ловеч, в която се предвижда да има инвазивна кардиология.

Новата болница са кандидатствали с документи в непълен обем, за което сме ги уведомили. Нямат още и разрешително от министерството.

Липсата на специалисти остави ловешката болница и без отделения по съдова хирургия и урология.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!