Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Каракачанов посети двамата пилоти, пострадали при инцидента с вертолета "Пантер"

Красимир Каракачанов
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети във Военноморската болница във Варна двамата пилоти от авиобаза "Чайка", пострадали при инцидента с вертолета "Пантер". По-късно Каракачанов награди деветима военнослужещи, участвали в спасителната операция. Красимир Каракачанов коментира състоянието на пилотите и приоритетните проекти за модернизация на въоръжените сили.

Министърът на отбраната каза, че пилотите скоро ще бъдат изписани и имат висок дух:

Радвам се, че са в добро състояние момчетата, шегуват се даже, което е добре, но има един проблем, бързат да си ходят. Буквално утре или вдругиден единият ще бъде изписан, до края на седмицата другият. Аз мисля, че на всеки един български войн, без значение с каква униформа е, от кой род въоръжени сили е, обществото дължи благодарност и уважение.

За БНР Красимир Каракачанов коментира проектите за модернизация на българската армия и това кои от тях са приоритетни:

И трите са приоритетни – и военноморските сили, двата патрулни кораба, и новите изтребители, модернизацията на фрегатите, които имаме. Важно е да придобием нов изтребител, важно е също така  да не забравяме сухопътните войски, бронираната машина. Трите проекта трябва да се движат заедно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!