Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ловеч откриват изложба "Образът на Апостола"

Националната колоездачна обиколка също е посветена на 180-годишнината от рождението на Левски

Снимка: архив

В Художествената галерия в Ловеч ще бъде открита изложбата "Образът на Апостола". Тя е посветена на 180-ата годишнина от рождението му, която отбелязваме утре. 

Изложбата представя около 40 творби от фонда на Ловешката галерия, художествените галерии в Плевен и Габрово, историческия музей в Ловеч и музея на занаятите в Троян, посочи авторът на експозицията Валентин Узунов:

Едни картини, непоказвани пред нашата публика, портрет на Апостола в големи мащаби – два на три на Васил Стоилов. Има също много хубаво произведение на Емил Попгенчев, странни и непоказвани неща, които ги откривам, също скулптура от Плевенската галерия, един проект за неосъществен паметник на Владимир Диновски.


Изложбата ще продължи до края на месец август.

На годишнината от рождението на Левски е посветена и Националната колоездачна обиколка. В нея днес ще се включи председателят на Народното събрание Димитър Главчев

Стартът на  вторият етап от надпреварата е от 14.00 ч. в Троян, а финалът е пред паметника на Апостола в Ловеч. Победител във вчерашния първи етап е Станимир Чолаков от "Хемус" – Троян. Участниците в колоездачната обиколка ще тръгнат от село Къкрина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!