Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: АМ "Хемус" е изключително важна за Северна България и ще бъде направена

Снимка: БГНЕС

Автомагистрала "Хемус" е изключително важна за Северна България и ще бъде направена - това заяви във Варна пред делегатите на конгреса на европейските студенти-демократи премиерът Бойко Борисов: 

Бюджетни пари има за "Хемус" и ще има. С въвеждането на ТОЛ системата, която ще влезе догодина - тя ще генерира около милиард и триста, милиард и половина лева, защото сега от винетките се събират около триста милиона, така че пари за всички ЛОТ-ове на "Хемус", а и всичко друго ще се направи, каквото е необходимо, но "Хемус" трябва да стане.
Някои от ЛОТ-овете ще тръгнат да се работят и може и да са готови до 2020-та година. Просто мостовете ще бъдат много тежки.
Във връзка със ситуацията с българките, които бяха задържани в Турция Борисов, каза:
В съдебни процеси никога не се меся. Благодаря дотолкова, че са на свобода, с подписка и не ни тревожи това.
Интересува ме - от вчера и то много усилено. Само коментирам факта, че те са навън и към тях се отнасят по възможно най-добрият начин.

Във връзка с декларацията за Македония, подкрепена от всички политически сили у нас, и в отговор на въпрос дали ще се запази консенсуса за ратифициране на договора, който предстои да бъде подписан с югозападната ни съседка, премиерът коментира:
До последно правиха номера - видяхте, поставя се един договор под условие, дали да дойде някой или да не дойде.

На репликата, отправена от лидера на БСП Корнелия Нинова за по-сдържана реакция  по казуса с депутата от левицата Манол Генов, защото случаят още се разследва, Бойко Борисов отговори:

Той и нашият (Живко Мартинов - бел. ред. )се разследваше. И нашият твърди, че не е виновен, но го ометохме от всичко, а техният се намесваше дори в прокурорските действия. Не е нужно тя да ме приветства или да ми дава указания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!