Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След брутално изнасилване на жена на варненска улица тази сутрин

Жители на ромската махала на варненското село Каменар се оплакаха от полицейско насилие

ОД на МВР - Варна отрича да е упражнявано насилие при проверките

Снимка: БГНЕС

Жители на ромската махала на варненското село Каменар  съобщиха, че полицаи с маски са пристигнали там и са нанесли побой на над 100 души. Обстановката в селото е спокойна. Потърпевшите твърдят, че маскираните полицаи са пристигнали около 13 ч. с бус и мотори и са започнали да удрят наред, включително жени и деца, без да дадат обяснение за причините за агресията. 

Кметът на селото Светослав Райков изтъкна, че пред една от къщите е имало камера и инцидентът е заснет.  Много от хората в махалата са снимали с телефоните си. Райков ще иска пълно разследване. Според него подобни случаи са недопустими в 21 век.

Местните предполагат, че инцидентът е свързан със съобщението на МВР от днес, че жена на средна възраст е била изнасилена тази сутрин на ул. "Струга" в областния град. Тя е настанена в болница без опастност за живота и е дала на разследващите бегло описание на извършителя. Задържани са 19 души, заяви говорителят на ОД на МВР Ивана Милева.

Хората в Каменар предполагат, че извършителят е бил ром и се провежда "профилактична акция" не само в Каменар, но и в ромските махали в "Аспарухово", в "Максуда" и до стария хлебозавод.

От МВР потвърдиха, че е имало проверка в ромските махали, но категорично отрекоха да е имало насилие над жителите им. Били са задържани няколко души, които побегнали, след като видели полицаите. Те обаче не съответствали на описанието, което жената е дала, и са били освободени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!