Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега не е ясно дали нападенията с нож във Финландия и Германия са терористични атаки

 Все още не е ясно дали нападенията с нож срещу хора на оживени места във Финландия и Германия са терористични актове. Вчера във финландския град Турку бяха убити двама души и шестима бяха ранени. Заподозреният за нападението е млад мъж, който е бил прострелян в крака и арестуван. При друго нападение с нож, също вчера, в германския град Вупертал, беше убит един човек, а друг е бил ранен. Засега властите в двете държави се въздържат от повече информация. Мотивите на нападателите се изясняват.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Осем нови училищни директори встъпиха в длъжност в област Кърджали

Осем нови училищни директори встъпиха в длъжност в област Кърджали след проведения в началото на септември конкурс. Трима от назначените сменят досегашните директори, а петима са изпълнявали временно длъжността и сега продължават работата си като титуляри. Това съобщи началникът на Регионалното управление по образованието в Кърджали Ангелина Костова:..

публикувано на 18.09.24 в 10:33

На всеки 23 секунди някъде по света и вследствие на ПТП губим един човешки живот

18 септември е обявен за Ден без загинали на пътя в рамките на Европейската седмица на мобилността. Тази година тя е между 16 и 22 септември и е под мотото „Остани жив! Пази живота!“. В тази връзка областният управител на Кърджали Никола Чанев призовава всички участници в движението към повишена бдителност. По данни на Световната здравна организация..

публикувано на 18.09.24 в 09:55

Главното мюфтийство нареди на имамите да не заемат страна в политически спорове

Главното мюфтийство на мюсюлманите в България изпрати писмено указание към всички имами в страната с искане да не участват в политически събития преди началото на предизборната кампания на 27 септември. Ръководството на Мюсюлманското изповедание поиска от имамите и служителите на религиозната институция да не се изказват по политически теми, свързани с..

публикувано на 18.09.24 в 09:37

Затишие пред изборна буря в Смолянско: 4 са мандатите, а мераците за тях са много

Четири са депутатските места за 22-ри изборен район Смолян. Кандидатите ще се борят за подкрепата на над 96 хиляди избиратели в областта. На изборите през юни ДПС стана първа политическа сила в областта, подкрепена от близо 12 хиляди симпатизанти. На второ място остана ГЕРБ – СДС, на трето -  ПП-ДБ, а на четвърто място се нареди БСП за България,..

публикувано на 18.09.24 в 09:03

Времето: Облачно с максимални температури до 26°

Днес облачността ще бъде разкъсана, но от югозапад ще продължи да се увеличава и след обяд над по-голямата част от страната вече ще бъде значителна. Валежи от дъжд ще има в следобедните и вечерните часове в Югозападна България и Предбалкана. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21° и 26°, в..

публикувано на 18.09.24 в 08:39

РИК - Кърджали регистрира първа политическа партия

Няма да има независими кандидати за народни представители от 9-ти многомандатен избирателен район - Кърджали в предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Това съобщи за Радио Кърджали председателят на Районната избирателна комисия Беркант Барзат, след като изтече срокът за регистрация от инициативни комитети. Беркант Барзат допълни,..

публикувано на 17.09.24 в 16:22

Момчилградчани пренесоха родопската кухня в побратимения им град Бурса

Огромен интерес предизвика щанд с традиционни момчилградски ястия по време на кулинарен фестивал в град Бурса, Турция. Момчилградчани пренесоха родопската кухня в побратимения им турски град. Къпана баница, приготвена с домашни яйца и ръчно направени трахана и юфка, както и традиционната за Източните Родопи точена баклава бяха представени от група..

публикувано на 17.09.24 в 16:04