Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Симеонов дава на прокуратурата договора за приватизация на Параходство БМФ

Контролът на заведенията във Варненско е по-добър от този по Южното Черноморие, смята вицепремиерът

Снимка: БТА

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи във Варна, че очаква Върховният касационен съд да отхвърли иска на Параходство "Български морски флот" за промяна на условията на приватизационния договор и поясни:

Това, което предстои да стане буквално до дни, това е аз да входирам комплектованата документация за оспорване на приватизационния договор на БМФ в Прокуратурата.

Варненският координационен щаб за проверки по време на туристическия сезон е за пример в страната с впечатляващи резултати, каза в морската столица вицепремиерът Валери Симеонов.

Валери Симеонов обобщи, че за юни и юли от Националната агенция за приходите са събрали 14 милиона лева повече ДДС в сравнение с миналата година, а плажовете и морето в региона са чисти. Контролът във Варна и региона по отношение дейността на заведенията е по-добър отколкото по Южното Черноморие, за което принос има и Варненският административен съд.

От 220 затваряния на заведения от Национална агенция по приходите, 90 са реално оставени в сила, има само 24 отхвърлени, а останалите даже не са обжалвали. В Бургас обаче не е така. От около 120 затворени заведения, реално са останали запечатани само 12, така че за мен на Юг има много сериозно основание да виждаме корупционна зависимост на съда. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Емил Караниколов

Емил Караниколов: Няма основание за прекратяване на договора за приватизация на БМФ

Към момента няма основание за прекратяване на договора за приватизация на дружеството "Български морски флот". Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов : Единственото им забавяне е за работната сила, за която те си плащат неустойки винаги..

публикувано на 06.07.17 в 13:18