Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спря изграждането на екопътеката край третия по височина водопад в България – Скакавишкия

Снимка: Кирил Фалин

Спря изграждането на екопътеката край третия по височина водопад в България – Скакавишкия (72 м), каза кметът на с. Полска Скакавица Емил Димитров

От Общината в Кюстендил не коментираха причините. Срокът за приключване на проекта, за около 200 хил. лева, е до средата на януари догодина, поясни зам.-кметът по икономиката инж. Росица Плачкова

Екопътеката е дълга около 700 м с денивелация около 100 м. Подходите към нея вече са изградени, както и алеята, широка около 1 метър. Тя следва самия водопад.  

По досегашна пътека докъм средата на водопада са изградени дървени стълби и парапети. При едната от скалите – дървено мостче. Правят се беседки – едната от които е под надвесените скали. Оттам ще се открива чудна гледка към спускащите се водни стълбове по скалистия скат. 

Ремонтира се и 3-километровият досега областен път до началото на водопада. Защо на обекта не се работи, няма обяснение. Има опасения, че злосторници ще почнат да посягат на вече изграденото. Вероятно фирмата изпълнител е пренасочила екипите си на друг обект в Кюстендил и водопадът ще чака, коментират кюстендилци.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!