Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През тази учебна година

С инициативата "Топъл обяд" на БЧК в училище ще хапват 1650 деца

В периода 9 ноември 2017 - 3 януари 2018 г. за седма поредна година се набират средства за осигуряване на безплатен обяд в училище за нуждаещи се български деца от социално слаби семейства.

Средствата ще се даряват чрез отчисления на процент от продажбата на собствени продукти на компанията участник и от дарения на клиенти и служители на касите, както и в ресторанти от различни вериги на територията на страната. До момента благодарение на инициативата са осигурени
150 000 безплатни обяда.

През учебната 2017/2018 г. топла храна в училище ще получават всеки учебен ден 1650 нуждаещи се деца в 25 области в страната.
Програмата, която се реализира вече 14 години има за цел да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в класните стаи, отбеляза Катя Борисова от БЧК.

Осигуряването на храна на някои особено уязвими ученици чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия. Досега програмата е обхванала 14 500 деца от цялата страна.

Чуйте повече по темата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!