Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нели Петкова: Каквито и крути мерки да се вземат, ако самосъзнанието на водачите не е отговорно, за да пазят другите, нищо няма да се промени

Никакви закони и регламенти не могат да предотвратят инцидентите с жертви по пътищата, ако българските шофьори не променят манталитета си, заяви депутатът от ГЕРБ Нели Петкова, чиято дъщеря беше прегазена на пешеходна пътека преди 6 години:
Преди дни, когато за убитото 16-годишно момче една дама с "Мерцедес" се опита да прегази цветята и да се държи невъзпитано... Ако такива майки възпитават децата, мисля, че скоро нещата няма да се променят. Затова мисля, че каквито и крути мерки и наказания да се вземат, ако самосъзнанието на самия водач не е достатъчно отговорно да пази и себе си, и другите, нищо няма да се промени. Не знам още какви закони трябва да приемем. Може би трябва да им се отнемат автомобилите още при първото нарушение?! Може би трябва повече да сме хора,  които сме загубили близък при катастрофи, за да можем да им дадем пък ние по-голям отпор, за да имаме силата да променим всичко това.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!